Twitter

@schellevis

E-mail

Op een van deze twee e-mailadressen ben ik bereikbaar voor algemene tips en verzoeken. Persberichten en mailings? Graag naar mijn NOS-adres.

Versleuteld en veilig tippen

Je kunt me op meerdere manieren veilig bereiken, bijvoorbeeld met tips over misstanden, datalekken en andere gevoelige zaken. Dat kan ook anoniem, maar ook als je me je naam wel vertelt, zal ik daar vertrouwelijk mee omgaan en alleen in overleg je naam noemen tegenover anderen.

Veilig tippen kan simpel en veilig via Signal (of WhatsApp) op het speciale nummer 06 84 61 39 16 (werkt alleen met deze twee apps).

Versleuteld mailen

Mailen met encryptie is minder gebruikersvriendelijk dan een chat-app, en de kans is groter dat je fouten maakt. Maar als je goed oplet, kan het een veilige en anonieme manier zijn om documenten en tips te versturen.

Maak hiervoor een anoniem e-mailadres aan, bijvoorbeeld bij Protonmail en mail mij op [email protected].

Het is verstandig om je mails te versleutelen. Doe dat bijvoorbeeld via Mailvelope, waarmee je de mails die je via webmaildiensten verstuurt kunt versleutelen. Of gebruik de Thunderbird-emailclient in combinatie met Enigmail.

Mijn PGP-sleutel vind je hier.

Andere chat-apps

Je kunt me ook bereiken via Threema (5FB5RDK7), Keybase (@schellevis) en Jabber met OTR op [email protected] Wil je Jabber gebruiken? Geef dan even een heads-up via een ander medium, gezien de grote hoeveelheid spam via dat protocol.

Ik heb zelfs een account op Wire (@joostschellevis) en ook via Telegram kun je contact met me opnemen.

Publeaks

De NOS is aangemeld bij klokkenkluidersplatform Publeaks. Je kunt dit platform ook gebruiken om mij te bereiken. Gezien de soms grote hoeveelheid tips die we binnenkrijgen, is het fijn om een seintje via een ander medium te krijgen.

Post

De papieren post is nog steeds een relatief veilige en anonieme manier om vertrouwelijke documenten te versturen. Gebruik een neutrale envelop en zorg ervoor dat je naam en adres er niet opstaan.

NOS Binnenland
T.av. Joost Schellevis
Journaalplein 1
1217ZK Hilversum

Telefoon

Bel de NOS-binnenlandredactie op 035-6771175 en vraag naar mij.

Nóg meer manieren?